Skip to content

Jobb hvor man har null kontakt med mennesker?

June 28th, 2006

Jeg kan faktisk nesten forstå hvorfor det er så vanskelig å få nok folk inn i jobber hvor man stort sett jobber med folk. Folk kan være veldig slemme og uomtenksomme og vanskelige. (Meg selv inkludert, men det skal man ikke gå inn på nå!)
I dag sto jeg i kø på apoteket for å hente noe reseptting, og det var kø. *trekke kølapp og stå å vente*
Var ikke ille kø, det var folk nok til å betjene der og til og med en ledig stol. Jeg satte meg ikke, for det var flest eldre mennesker der og logikken tilsa at det kom til å komme fler som trengte den stolen mer enn meg. Apotekteknikerne/folka som jobbet der var effektive, men utviste også stor tålmodighet! Var noen virkelig “eldre” mennesker der, og de skulle ha ut ett par resepter, og når det var gjort, så skulle de bare ha noe for øynene også, og så skulle de bare ha.. :P Kom ihvertfall fort nærmere mitt kønummer, ingen grunn til å klage.

Så kommer det inn en “ungdommelig og kul” fyr i 40-åra… Jeg la merke til han fort, sånn type som gjør mye ut av seg i ett lite lokale om dere skjønner hva jeg mener.. Han så at det var en gammel mann med stokk på vei inn og mot den ledige stolen, så han satte selv opp farten og fikk kapret stolen.
Snik, tenker jeg da. Ja ja, den gamle mannen fikk stolen til ei gammel dame som selv ikke hadde stokk og så en liten smule mer benfør ut…

3minutter gikk kanskje, den ene kunden som ble betjent var nesten ferdig og mitt nummer var neste. Køen var så godt som forsvunnet. Apotekerdama måtte bare hente noe for kunden, i hylla bak meg. Da reiser den slemme mannen seg, går bort til apotekerdama og freser (ja, det hørtes ut som fresing!) “dette går jo bare ikke ANN!” og så forsvinner han ut.

Hva hadde hun dama gjort for noe, da? Ikke de som jobber der sin feil at eldre mennesker trenger litt tid for å få med seg alt de skal ha og plutselig kommer på mer de trenger når de først er der. Det var jo ganske tydelig at de sto på for å få unna køen alikevel! Æsj. Sånne folk gjør meg litt sinna, rett og slett! Og mennesker klager over “ungdommen nå til dags”… (rull med øynene nå, folkens)

Apropos det, så er det ofte kunder født på 60tallet og tidligere som ikke klarer å holde samtalen på et fornuftig nivå når de ringer inn til noe av det jeg tar telefonen for også. (Kan være fordi at de som er litt yngre er mer “sjenerte” når de ringer inn til sånne steder, men jeg har ikke beviser for dette.)
Det er greit at man er misfornøyd og har ting å klage på, men når de skjeller ut meg som privatperson og banner og truer så blir jeg litt oppgitt. (Tar jo klagen på alvor alikevel da.. Bare luker litt hva som er fakta og hva som er følelser) Men SPESIELT når de ikke HAR noen grunn til å klage, blir jeg litt lei av kjeftinga. Når det er deres egen dumhet eller de lyver for å snike seg unna (har tatt folk i å lyve flere ganger, da er det ekstra interessant når de lyver enda mer eller “hopper i fjeset” på meg..sukk) og så begynner å kjefte. Hjælp.
Tross dette så trives jeg på jobben min :) Er jo heller ikke bare drittsekker som ringer inn heller, og det er folk som klarer å beherske seg når jeg rolig påpeker hva som egentlig har skjedd og henviser til ting de burde ha lest før de skrev under og sånn. :P

Ja ja, my little “rant” for today. Måtte bare få det ut, og Vegard er ikke hjemme så jeg har ikke noen å kaste fjernkontroller på akkurat nå ;)

Dagens bilde: Trapped inside this OC-TA-VAR-IUM!!! :D:D:DLeave a reply